ESE POD kávék

Kávépárna - A kávéfőzés legegyszerűbb módja, avagy mi is az a POD?

A jó eszpresszó elkészítéséhez pontosan 7 gramm őrleményre van szükség. Ez a tény az alapja E.S.E POD kávépárnák szabványának.

Az E.S.E. azaz “Easy Serving Espresso” egy olyan technológia, melyet a tökéletes eszpresszó egyszerűbb, pár mozdulatból álló elkészítésére fejlesztettek ki.
Nem nehéz kitalálni, hogy Olaszországból indult világhódító útjára a 70-es években, ahol cialde néven is ismeretes. Pod-system, illetve Monodosis néven is találkozhatunk vele, ezek ugyanazt a rendszert takarják. Magyarországon előfordul még a kávépárna, kávépogácsa elnevezés is.
Ha definiálnánk, akkor az adagonként filterpapírba csomagolt, légmentesen lezárt, két réteg szűrőpapír között lévő őrölt, megfelelő módon tömörített pörkölt kávé, védőgázas fóliában.

Az E.S.E POD rendszerben a kávépárnák pontosan 44 mm-esek és 7 vagy 14 gramm őrölt kávét tartalmaznak.

Szabványosították nemcsak a kávépárnákat, de a kávégépek műszaki és mértani paramétereit, kiküszöbölve azokat a nehézségeket, mint például egy adott géphez való helytelen kávéválasztás, termékveszteség, helytelen adagolás és tömörítés és biztosítva az állandóságot, hogy mindig jó minőségű eszpresszó készüljön.

Az E.S.E. POD nagy előnye az egyszerű elkészítés és gazdag kávéválaszték. Valamint környezetbarát termékek, hisz lebomlanak, a zaccal együtt komposztálhatók, hasznosíthatók, szemben a műanyag kapszulás kávéval.

Ha kávépárnát használsz, változatosabbá is teheted kávézási szokásaid, kipróbálhatsz új ízeket, kevesebb kávé megvásárlásával. Nálunk teszteléshez a 20 db-os kiszerelést ajánljuk, de ha rátaláltál kedvencedre, akkor 100 db-os kiszereléssel hosszútávra jobban megéri rendelni.

Tovább