Blog

Isteni kávés recept az ünnepi asztalra! - Kávés-diós sütemény

Receptek
Szűrés törlése
2024.03.28 14:10
Isteni kávés recept az ünnepi asztalra! - Kávés-diós sütemény

Élsz-halsz a legfinomabb kávés receptekért?! Akkor ezt az ünnepi desszertet neked találták ki!

Nemsokára itt a húsvéti hosszú hétvége, ahol végre minőségi időt tölthetünk a családdal és kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait. Ha szeretnél egy isteni finomságot készíteni az otthoniak vagy a vendégek számára, akkor ajánljuk legújabb kávés receptünket, ahol kedvenc koffeines italodat most egy ínycsiklandó sütemény formájában próbálhatod ki. Szerintünk hiba lenne kihagyni a dupla ízélményt, így a sütemény fogyasztását mindenképpen a kedvenc kávéddal javasoljuk!

Vágjunk is bele!

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 ek instant kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 5 ek darált dió

A tetejére:

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg étcsokoládé

 

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A piskótához először válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukor felével, majd a sárgáját is keverd habosra a maradék cukorral. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a diót, a sütőport és a sót. Ezt követően a fehérjehabhoz dolgozd óvatosan hozzá a cukros tojássárgáját, majd jöhet a lisztes keverék is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig. Egy tű vagy fogpiszkáló segítségével könnyen ellenőrizheted, hogy elkészült-e a tészta. Miután megsült, hagyd kihűlni. Végül húzd le róla a sütőpapírt és fektesd vissza a tepsibe.
  3. A krémhez a tejet öntsd egy lábasba, add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, majd jöhet hozzá a kávés receptek elengedhetetlen alkotóeleme, az instant kávé is. Keverd őket addig, amíg csomómentes végeredményt nem kapsz, majd főzd puding sűrűségűre és hagyd kihűlni.
  4. Következő lépésként a szoba hőmérsékletű margarint keverd össze a porcukorral, add hozzá a kihűlt krémet, végül pedig a darált diót.
  5. Jöhet is a sütemény összeállítása! A krémet kend egyenletesen a tésztára, majd a vízgőz fölött megolvasztott csokoládékrémet simítsd a sütemény tetejére. Ha fokoznád az összhatást, a csokoládéhoz is löttyinthetsz a kedvenc eszpresszódból.
  6. Tálalás előtt helyezd hűtőbe, hogy a csokoládénak legyen ideje megszilárdulni. A süteményt fogyaszthatod friss tejszínhabbal és természetesen egy csésze kávéval a kedvencedből!

Az ünnepi kávés recept elkészítéséhez jó szórakozást és jó étvágyat kívánunk!