Blog

Tavaszváró kávé recept - Levendula Latte

Receptek
Szűrés törlése
2024.02.22 11:11
Tavaszváró kávé recept - Levendula Latte

Tavaszváró kávé recept az azonnali jókedvért?! Az ragyogó napsütésnek és melegebb időnek köszönhetően, lassan mindenki szívébe elérkezik a megmásíthatatlan, könnyed tavaszi hangulat. Az évszak legnagyobb csodáira – az illatos virágokra és vibráló színekre – ugyan még picit várnunk kell, de legújabb kávé receptünkkel akár otthon, a négy fal között is megidézheted ezt a játékos, fesztelen hangulatot. Ha mindezt még fokoznád, akkor irány a terasz, a kert vagy pedig a legközelebbi park, ahol a természetben töltekezve tudod elfogyasztani ezt a kávékülönlegességet!

Levendulás Latte Recept

Alábbi kávé receptünk a selymes tejeskávét a levendula különleges ízével ötvözi. Abban talán mind egyetértünk, hogy a levendula az ehető virágok közül a legmegosztóbb címszó alá esik, legyen szó annak ízéről vagy illatáról. Van, aki szereti, van, aki egyenesen utálja, de egy biztos, senki sem tud közömbösen elmenni mellette.

Hurrá! Még mindig velünk vagy. Bízunk benne, ez annak a jele, hogy te is inkább a levendulakedvelők táborát erősíted! Ha eddig nem kóstoltad volna, de szívesen kísérletezel a kávézás terén vagy folyamatosan lépést tartasz a legújabb barista trendekkel, akkor mindenképp ajánljuk ezt a kávé receptet kipróbálásra.

Vágjunk is bele az elkészítésbe!

HOZZÁVALÓK

A levendulás sziruphoz:

  • 100 g cukor
  • 120 ml víz
  • 2 tk szárított levendulavirág
  • 1 vaníliarúd kettévágva
  • vanília aroma ízlés szerint

A kávéhoz:

  • 170 ml tej
  • dupla espresso
  • 2 tk levendula szirup
  • 2 szál friss levendula (opcionális)

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A sziruphoz melegíts elő egy lábast, add hozzá a vizet, a cukrot, a levendulát és a kettévágott vaníliarudat. Sűrűn kevergetve főzd addig, amíg a cukor el nem olvad.
  2. Ha ezzel végeztél, vedd le a lábast a tűzhelyről és hagyd a szirupot teljesen kihűlni.
  3. A kihűlt keveréket szűrd át a szitán, hogy ne maradjanak benne darabok, majd ízesítsd ízlés szerint vanília aromával. Használd fel a kívánt mennyiséget, a maradékot pedig tárold hűtőben valamilyen jól zárható edényben (ez lehet befőttes vagy csatosüveg is).
  4. Utolsó lépésként jöhet a kávé összeállítása Ehhez végy egy tetszőleges bögrét vagy poharad, keverd össze benne a levendula szirupot, a felmelegített, felhabosított tejet és a kávét. A tetejét díszítheted friss levendulavirággal.

Az elkészítéshez jó szórakozást és kellemes kávézást kívánunk!